Американската мултинационална компания за дигитална инфраструктура Equinix пуска в експлоатация втория етап

...
Американската мултинационална компания за дигитална инфраструктура Equinix пуска в експлоатация втория етап
Коментари Харесай

Американската Equinix инвестира $12 милиона в разширение на своя център за данни IBX в София

Американската мултинационална компания за цифрова инфраструктура Equinix пуска в употреба втория стадий от втория си център за данни в България SO2.2. Инвестицията в настоящето уголемение е на стойност 12 милиона $ и ще удвои потенциала във връзка с наличните шкафове за съоръжение.

Equinix подпомага организациите в процеса на цифрова промяна на бизнеса, обезпечава взаимосвързаност с сътрудниците и прекосяване към облачни технологии, както и достъп до нови пазари по целия свят.

" Оттук може да се доближи население от над 300 милиона души. В момента през страната минават повече от 16 петабита трафик - към Грузия, Армения, Азербайджан, Катар, Ирак, Иран, Турция и други Съществена част от този трафик минава през SO1, първия IBX център за данни на Equinix ", споделят от компанията.
 Delta.BG стана първият български сътрудник на колоса Equinix
Delta.BG стана първият български сътрудник на колоса Equinix

Това партньорство е чудесна опция и капацитет за нас, защото ние планираме да навлезем на непознати пазари и да помогнем на нашите български клиенти да се развиват на международния пазар ", споделя Драгомир Желев, притежател и шеф на компанията

Сградите се зареждат със 100% зелена сила - процедура, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 година насам. Втората фаза SO2.2 удвоява потенциала на центъра за данни във връзка с броя шкафове (CabE). Така общият потенциал става 700 шкафове за съоръжение. С разширението на SO2 екипът също пораства и е назначена още работна ръка.

" От всеки IBX център за данни на Equinix може да се доближи всеки клиент на Equinix по целия свят посредством платформата Equinix Fabric - софтуерно дефинирано решение за взаимосвързаност, което разрешава непосредствено, несъмнено и динамично свързване към разпределена инфраструктура и цифрови екосистеми ", разяснява Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix в България.

" Въпреки провокациите, пред които са изправени световните и локалните вериги за доставки, потенциалът се уголемява планово и в границите на периода, в началото заложен в капиталовия проект на Equinix. България продължава да е привлекателна със стабилността си, с технологиите и с географското си състояние, " добави той.

Equinix управлява 248 центровe за данни в 71 града в 32 страни на 6 континента. Обслужва най-често компании във финтех, фармацевтичния бранш, автомобилната промишленост, основатели на медийно наличие и др.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР